FRED FLORUSSE schrijver / regisseur

Fred werd geboren op 6 februari 1938 in Vlissingen. Zijn hobby was al snel theater en alles wat daarmee had te maken. Na bedrijfseconomische studies maakte belandde hij bij Philips, maakte kennis met een aantal studenten Nederlands en samen me hen richtte hij Cabaret Don Quishocking op, dat vooral in de jaren '70 zeer populaire werd. De groep stopte in 1982. Daarna vervolgde 
Fred zijn carrière als acteur, auteur en regisseur, coach. Hij regisseerde vele cabaretiers, onder wie Paul de Leeuw, Karin Bloemen, Simone Kleinsma , Jack Spijkerman en meer. Later vertaalde, schreef en regisseerde hij shows, musicals, revues. Toen zoon Michiel in 1998 zijn bedrijf begon en Michiel hem vroeg om zijn partner te worden, aarzelde hij geen moment. Niet
voor niets heet het bedrijf dan ook Floor2Floor.

prijzen:
1968 Camarettenfestival (met Don Quishocking)
1971 Zilveren Trap (met Don Quishocking)
1974 Zilveren Harp (met Don Quishocking)
1974 Louis Davids-prijs (voor het lied 'De Oude School')
1978 Edison (met Don Quishocking)

MICHIEL FLORUSSE artistieke leiding / uitvoerend producent


Michiel werd geboren op 14 april 1970 in Eindhoven. Studeerde Nederlands en Engels aan de lerarenopleiding van de Hogeschool Holland in Diemen. Tijdens zijn studie werd hij benaderd om voorvertalingen te maken voor de musicals Blood Brothers, The Grand Tour en Singin’ in the Rain. Mede daardoor werd hij opgemerkt door John de Mol Producties,
waar men zocht naar een tekstschrijver voor hun evenementenafdeling. Bij het toenmalige John de Mol/Wentink Evenementen werd hij tekstschrijver, account manager en hoofd van de creatieve afdeling. Het bedrijf heette toen Endemol Events.
In 1998 besloot hij om zijn ervaringen aan te wenden voor een eigen bedrijf. Dit werd Floor2Floor.



WILMA HOORNSTRA choreografie

Wilma Hoornstra begon als zeventienjarig danseresje bij de Revue van André van Duin. 
Op haar negentiende was zij al gediplomeerd danspedagoge. Nu, achttien jaar later, doceert zij aan verschillende dansacademies in Nederland en heeft ze een indrukwekkende staat van dienst opgebouwd in het theater.
Sinds 1993 houdt zij zich ook bezig met choreografie, een discipline waarin ze al snel opklom van assistent tot een zelfstandig werkend choreografe. 
Een greep uit haar CV:
Musical: ‘Cats’, ‘Ik, Jan Cremer’, ‘Zeldzaam’, ‘Chicago’, ‘Mata Hari’, ‘Move’, ‘Joe’ 
Theater: ‘La on Tour’ (met Karin Bloemen), ‘Madley Amsterdam’ en zangeres bij het orkest van de Koninklijke Luchtmacht met ‘Sinatra, 
the bands, the music’ 
Choreografie: ‘Griezelbus’, ‘Aspects in Love in concert’, ‘Pré-Historie van de Musical’ (Kon. Ballet van Vlaanderen),‘Mysterie van Charles Dickens’,‘Heerlijk duurt het langst’, ‘AJAX 100 jaar revue’, ‘Almere 25 jaar Revue’, ‘Kinderen voor Kinderen17 & 19’, ‘Lang leve de Opera’
met Jasperina de Jong ) , ‘FAYA’, ‘Een Nieuwe Prikkel’ (i.o.v. het Filmmuseum A’dam), ‘Macbeth’ (MUZtheater), ‘Ik wil hier weg’
Jeugdkomedie)
Dit seizoen zal Wilma tevens de choreografie verzorgen van de musical “Het schaap met de vijf poten’ en de popmusical ‘HOME’.


NICK BULT
muzikale leiding

Geb. 24 november 1967 te Emmen
Begon met pianolessen op zevenjarige leeftijd
Studeerde af aan het Noord Nederlands Conservatorium, hoofdvak Keyboards/Piano.
1992-1998 Toetsenist/vocalist bij popgroep Ten Sharp.
1996-heden Toetsenist /vocalist bij de René Froger Theaterband.
1999-heden Toetsenist/Vocalist bij de Memories band.
1995-2001 Docent Elektronische Compositie aan het Noord Nederlands Conservatorium.
1992-heden Docent Keyboards/Bandcoaching Muziekschool Veendam.
Werkt daarnaast als freelance muzikant/arrangeur. Speelde o.a. met Randy Crawford, Sister Sledge, Venice, Lee Towers, Dolf de Vries Orchestra, Mrs. Einstein.
Componeert/arrangeert voor TV-programma’s zoals “Memories” , diverse reclames, musicals, evenementen, modeshows.

 

BRANCA VAN DER TOORREN regie-assistente
Ik ben geboren op 5 juli 1964 in Soestdijk(echt waar!) Woonachtig: Hoofddorp.
Ik woon samen met mijn bijna man en dochter Fleurine van 7 jaar.

Hoe is het allemaal zo gekomen: Ik heb vanaf jonge leeftijd altijd gedanst. Eerst op klassiek ballet daarna jaren op stijldansen. Daarnaast heb ik altijd een grote liefde voor muziek en radio gehad. Uiteindelijk heb ik de stoute schoenen aan getrokken en heb ongeveer 5 jaar als radio omroepster gewerkt bij ziekenomroep Radio Parade in Haarlem. In die tijd heb ik ook nog even bij Avro's Radio Minjon gewerkt. Ondertussen had ik mijn HAVO en VWO opleiding afgerond en studeerde ik aan de Frederik Muller akademie in Amsterdam (opleiding voor Boekhandel en Uitgeverij). Deze opleiding voldeed niet helemaal aan mij verwachtingen. 
Het werd weer tijd om die stoute schoenen uit de kast te halen. Deze keer werd het een open sollicitatie naar KLM als..................stewardess. En ik werd aangenomen. Dat heb ik ongeveer 2 jaar gedaan. Ik was de koffer in de gang zat en ben toen bij KLM afhandeling gaan werken. Ook leuk. Na 2 jaar ben ik overgestapt naar KLM Opleidingen. Daar kwam dat omroep werk weer van pas. In die tijd ben ik in de avonduren begonnen met mijn coupeuse opleiding. Bij opleidingen zaten een aantal mensen die lid waren en connecties hadden met musicalgoep Face. Trouw ben ik ieder jaar in de Meerse gaan kijken.
Na een aantal voorstellingen heb weer die stoute schoenen uit de kast getrokken en heb me opgegeven als lid. Nou daar heb ik nooit spijt van gekregen! Wat heerlijk! Dat had ik echt jaren eerder moeten doen. Inmiddels is dat alweer 4 jaar geleden en heel wat voorstellingen verder.
We zijn nu druk bezig met de musical Working die in november 2002 in de Meerse wordt uitgevoerd. En toen was daar Fred met het verzoek om Jeanne te vervangen als regie assistente. Daar kon en wilde ik geen nee tegen zeggen.
Een ding is zeker mijn leven is nu erg druk. Maar het is allemaal stuk voor stuk ontzettend leuk. Sinds januari van dit jaar ben werkzaam bij KLM afdelingen speciale reserveringen en heb ik ook nog een eigen bedrijfje Jotje voor inrichting en decoreren van baby en kinderkamers.


MIA SCHIFFER kostuum ontwerpster /  kleding
Ik 'doe' de kostuums van 'De Sirene van Haarlemmermeer'.
Ik ben geboren op 24 november 1957 te Wolvega Friesland.

Na de Middelbare school heb ik de Modevakschool gedaan, maar het meeste heb ik in de praktijk geleerd. Vanaf 1985 ben ik al bezig met kostuums maken voor amateur en professionele gezelschappen.
In 1997 ben ik een eigen bedrijf gestart in het maken en verhuren van kostuums voor theater en particulier. Zie ook mijn website.
Een greep uit het geen wat ik gedaan heb is: Kruimeltje met Heddy Lester, Merlijn de Tovenaar met Gees Linnebank en Gaston Bannier. Ook was ik betrokken bij de Almere Revue samen met Fred Florusse en een aantal kleinere voorstellingen van Martin Mens; zoals Tijl Uilespiegel, Kraanvogel, Watermensen, Charles Dickens en Voorjaarsontwaken. Ook is er op de Floriade een vreemde familie die ik heb aangekleed onder leiding van Fred. Mijn volgende productie is Robin Hood. Deze is eerst gespeeld door kinderen van het Hofplein Theater te Rotterdam en gaat eind van het jaar in première.

mijn stukje komt er aanMARJO JAGER
regie-assistente groot koor

Met het aansnijden van de taart op 2 maart 2002 was de
productie officieel begonnen.

Met het aansnijden van de taart op 2 maart 2002 was de productie officieel begonnen.

Het Productieteam van de Sirene van Haarlemmermeer:

JEROEN VAN OIRSCHOIT technisch leider

FRED VAN VENETIËN geluidsontwerper

PATRICK KRAMER lichtontwerper

EDUARD LEEFLANG ruwbouw decor/klusteam

ERIK DE BOER decor

RICHARD GOEDHART decor

MARTIJN DE BOK volgspot

LEON KRANENBURG decorloods

LUC DE REUS volgspot

LEON ANGENENT ehbo

LINDA VAN DER VOORN stage/parkeren

idee en web-onderhoud: frans van der tol en miko batorfi
fotograaf: andré neimeijer i.s.m. maurice petrus.